HTML

Új református gyülekezeti ház építése Gyúrón

2011. szeptember 20-án elkezdjük álmaink megvalósítását, az új református gyülekezeti ház építését Gyúrón!

Friss topikok

  • gyuroi.ref: 11-én, kedden folytatjuk 9 órától. (2011.10.10. 19:46) Ki van ásva az alap
  • wtamas: Remélem hasonlóan sikeres lesz a közös építkezés, mint a tordasi óvodánál. Igyekszünk részt vállal... (2011.10.06. 09:52) Felhívás önkéntes munkára
  • gyuroi.ref: Tamás! Úgy látom, hogy eddig egész jól sikerült a blog. Üdv! Feri (2011.09.12. 13:57) Elkezdődött!

Címkék

Elkezdődött!

2011.09.12. 10:08 Teszár Tamás

Amikor 2010-ben megfogalmazódott az igény egy új gyülekezeti ház építésére a gyúrói reformátusok között, meglehetősen távolinak tűnt a megvalósítás, de kitartó munkával zajlottak az előkészületek azzal a reménnyel: lehet új gyülekezeti házunk. Most, ahogy indul a kivitelezés, mi, a gyülekezet tagjai minden erővel azon vagyunk, hogy ez az álom megvalósulhasson. Bízunk abban, hogy közös munkánkat áldás kíséri, mert tudjuk: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők… de akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.” (127. zsoltár)

Kádár Ferenc, lelkipásztor

Eddigi gyülekezeti termünk egy száz évvel ezelőtt épült istállóból lett kialakítva a ’80-as évek elején. Ekkor az egy légtérből álló épületet négy részre osztották: gyülekezeti teremre, garázsra, két fészerre. Megfelelően szolgált az elmúlt évtizedek alatt ez az épület, bár minden komfortot mellőzött: nem volt vizesblokk, konyha, fali vizesek és gyenge alappal rendelkeztek, meggyengültek a szarugerendák, nem volt esőcsatorna.

E helyett terveztük meg az új, immár több funkciót is betöltő gyülekezeti házat, mely a növekvő gyülekezeti igényeket a jövőben is kielégíti. A nyári gyermekhét, evangelizációs alkalmak, rétegalkalmak, rendszeres szeretetvendégségek tartására egy 50 fős gyülekezeti teremmel, vizesblokkal, teakonyhával, csoport teremmel és hivatali szobával ellátott épületet építünk, mely garázsnak és fészernek is helyet adna.

 

 

 

Az épület kivitelezése a szerényebb számítások szerint is meghaladja a 24 millió forintot. Ennek mintegy felére nyertünk már eddig támogatást. A Dunamelléki Református Egyházkerület 10 millió forintos segítsége mellett 2 millió forint támogatási ígéretünk van a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága jóvoltából. Ezek mellett a gyülekezeti tagjaink és egyéni támogatóink adományai mellett jelentős részben önkéntes munkával tervezzük az épület megvalósítását. Ezek mellett minden anyagi és természetbeni hozzájárulást köszönettel fogadunk.

Számlaszámunk:
Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet
57800136-10002326 Református Egyház Gyúró
Közlemény: „Gyülekezeti Ház"

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulekezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1003220147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyuroi.ref 2011.09.12. 13:57:56

Tamás! Úgy látom, hogy eddig egész jól sikerült a blog. Üdv! Feri
süti beállítások módosítása